Moedervlek verwijderen huisarts

Moedervlek verwijderen huisarts

[showmyads] Heeft u twijfels over een bepaalde moedervlek? Ziet u een moedervlek langzaam van kleur en vorm veranderen? Dat zal ongetwijfeld even flink schrikken zijn. Wees echter niet bang. Als u er snel bij bent kan de moedervlek snel verwijderd worden. Er hoeft niet altijd een medische oorzaak te zijn om de moedervlek te verwijderen. Sommige mensen willen vanuit een cosmetisch oogpunt van een moedervlek af. De eerste stap die veel mensen nemen is de huisarts bezoeken. Daarnaast kunt u ook een gratis eerste consult aanvragen bij een specialist. Uw huisarts kan beoordelen of de moedervlek moet worden verwijderd. Bij een moedervlek verwijderen zal de huisarts u verschillende opties geven.

Opties moedervlek verwijderen

Sommige huisartsen hebben zelf de kennis in huis om de moedervlek te verwijderen. Soms zal u worden doorgestuurd na een dermatoloog. Deze zal in veel gevallen dan worden weggesneden. De officiële benaming hiervoor is moedervlek-excisie, soms wordt ook wel de naam moedervlek-biopsie gebruikt. De huid wordt hiervoor plaatselijk verdoofd. Een nadeel van het wegsnijden is het litteken wat achter zal blijven. Deze wordt direct na behandeling gehecht, maar aangezien er ruim om de moedervlek wordt gesneden zal er altijd sprake zijn van een behoorlijk litteken. Sommige huisartsen kiezen daarom voor een moedervlek verwijderen door middel van bevriezing of wegbranden. Alhoewel hier minder grote littekens overblijven is het na genezing nog steeds zichtbaar. Gelukkig zijn er ook andere manieren om een moedervlek te verwijderen die nauwelijks schade aan de huid achterlaten.

Vraag om een laserbehandeling

De huisarts zal vaak meerdere opties geven om de moedervlek te verwijderen. Een vrij nieuwe techniek is het laseren van de moedervlek. De huisarts doet dit niet zelf, hiervoor zult u naar een specialist toe moeten. Deze behandeling is pijnloos, duurt slechts 20 minuten en laat nagenoeg geen schade aan de huid achter. Via deze website kunt u meer informatie vinden over het laseren van moedervlekken. Bekijk het artikel Moedervlek verwijderen laser voor meer informatie.

Wilt u met behulp van een laserbehandeling een moedervlek laten verwijderen? Moedervlekverwijderen.org heeft de mogelijkheid om een gratis en vrijblijvend consult aan te vragen bij een specialist. De specialist weet alles over het verwijderen van moedervlekken met behulp van een laser.